Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@17:00:17 GMT

بخش خصوصی نقش پررنگ در روابط تجاری با عمان دارد

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۳۰۸۱

بخش خصوصی نقش پررنگ در روابط تجاری با عمان دارد

آمار مربوط به حجم مبادلات تجاری ایران و عمان در سال ۱۴۰۰ رشد ۵۳ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد. دو کشور ایران و عمان از دیرباز روابط خوب تاریخی، فرهنگی و سیاسی با هم داشته‌اند که بستر خوبی برای توسعه روابط تجاری شده است، ایران می‌تواند نقش بسیار مهمی در صادرات مجدد در کشور عمان ایفا کند و نباید از این فرصت غافل بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حالی که صادرات ایران به عمان در سال ۹۹ چهارصد و سی و هشت میلیون دلار بود در سال ۱۴۰۰ توانستیم حجم صادرات را به این کشور به ۷۱۶ میلیون دلار برسانیم و این به معنای رشد ۶۳ درصدی صادرات ایران به عمان نسبت به سال گذشته است.

رشد ۵۳ درصدی حجم مبادلات ایران و عمان در سال ۱۴۰۰، در ۲۰ سال اخیر روابط دو کشور بی‌سابقه بوده است، سال ۹۲ که اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان شکل گرفت صادرات به عمان ۱۴۸ میلیون دلار و کل حجم مبادلات بین دو کشور ۲۲۱ میلیون دلار بود.

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم فضای حمایت از بخش خصوصی بهبود پیدا کرده است و وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت بیشترین حمایت را از بخش خصوصی برای صادرات به عمان انجام داده‌اند.

مسئولان و تجار و فعالان اقتصادی بخش خصوصی که با همت و تلاش خود در دل تحریم‌های ناجوانمردانه نگذاشتند چراغ صادرات کشورمان کم‌فروغ شود و حتی رکورد‌های تازه‌ای را به ثبت رساندند می‌گوید در صورت ادامه همراهی‌های دولت بخصوص در زمینه حذف پیمان‌سپاری ارزی، تک‌نرخی شدن ارز و جلوگیری از ممنوعیت‌های صادراتی و صدور عوارض بر روی کالا‌های صادراتی، ادامه روند رو به رشد برای صادرات به عمان در سال ۱۴۰۱ دور از دسترس نبوده و شاهد جهش قابل توجه دیگری خواهیم بود.

حمیدرضا صالحی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با بیان اینکه دو کشور از دیرباز روابط خوب تاریخی، فرهنگی و سیاسی با هم داشته‌اند که بستر خوبی برای توسعه روابط تجاری شده است، اظهار کرد: ایران می‌تواند نقش بسیار مهمی در صادرات مجدد در کشور عمان ایفا کند و نباید از این فرصت غافل بماند.

وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد هستیم که اتاق بازرگانی ایران و عمان توانسته ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی را در تعامل با اتاق بازرگانی عمان ایجاد کند و ضمن شناسایی فرصت‌ها و موانع پیش روی تجارت دو طرف به‌ویژه بین بخش خصوصی این دو کشور، راهکار‌هایی برای رفع مشکلات و موانع ناشی از تحریم‌ها را ارائه کند. تسهیلاتی هم فراهم شده تا بخش خصوصی ایران و عمان بتوانند همکاری خوبی داشته باشند و هم سهم ایران در بازار‌های عمان بیشتر شود و هم حضور عمان در پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌های ایران.

صالحی گفت: در مدت اخیر هیات‌های تجاری که از ایران اعزام شدند نیز با محوریت بخش خصوصی و اتاق ایران و عمان صورت گرفته است و حتی برای مسئولان هم جالب است که یک اتاق بازرگانی مشترک می‌تواند در امر توسعه بازار در کشور‌های هدف نقش‌آفرینی خوبی داشته باشد. این نشان می‌دهد دیگر اتاق‌های مشترک نیز می‌توانند چنین نقشی داشته باشند. ضمن اینکه با توجه به این ظرفیت اتاق ایران و عمان و توانایی مدیریت و ظرفیت‌سازی، چند ماهی است که اعزام و پذیرش هیات با مدیریت اتاق انجام شد.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان تاکید کرد: اتاق ایران و عمان با همین مدیریت و تلاش‌ها برای ظرفیت‌سازی، توانست سطح مبادلات دو کشور را به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برساند. صادرات سال ۱۴۰۰ به عمان بیش از ۷۱۶ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۹۹ با رشد ۶۳ درصدی مواجه بود. به طور کلی حجم مبادلات ایران و عمان در سال گذشته رکورد بی‌سابقه‌ای داشت و به یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار با رشد ۵۳ درصدی رسید.

وی با بیان اینکه حجم بالای تجارت چیزی جز همین برنامه‌ریزی و جدیت و استفاده از ظرفیت و توانمندی فعالان اقتصادی ایران و عمان نبوده است، اظهار کرد: همکاری دو کشور می‌تواند در بازار‌های ثالث هم محقق شود. به عنوان نمونه عمان در آفریقا و کشور‌هایی مانند تانزانیا و کنیا زیرساخت‌های خوبی دارد و فرصت‌هایی ایجاد کرده که ایران هم به همین واسطه در این کشور‌ها حضور می‌یابد و در حال توسعه روابط است.

به گفته صالحی، با توجه به هیات‌های تجاری و امضای قرارداد‌های جدید و پیشرفتی که در مناسبات شاهد هستیم به طور قطع افزایش قابل توجه تجارت فی‌مابین را خواهیم داشت.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با تاکید براینکه از ابتدا محور دیپلماسی دولت سیزدهم بر بازار‌های منطقه بود که بسیار ارزشمند و با اهمیت است، گفت: باید رابطه با کشور‌های همسایه را بیشتر کنیم تا سهم بیشتری را تصاحب کنیم. مثلا موانعی مانند ویزا را حذف کنیم که در رابطه با عمان محقق شد و دیگر مانعی به عنوان ویزا نداریم. خوشبختانه پرواز‌ها هم بیشتر شده است و برای توسعه همکاری‌ها در حوزه حمل و نقل دریایی که از راهبرد‌های افزایش سطح تعامل است هم با چند بندر عمان هماهنگی‌هایی انجام شده است و توسعه بیشتر این حوزه را شاهد خواهیم بود.

وی همچنین با اشاره به مقوله صادرات مجدد یا ری‌اکسپورت گغت: عمان در بخش ری اکسپورت کالا‌های ایرانی می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد. کالایی که از ایران به عمان برود و با ۳۰ درصد ارزش افزوده این کشور می‌تواند با تعرفه صفر به بازار‌های دنیا راه پیدا کند. این امر فرصت خوبی برای ایران است که نباید از آن غافل شود و بتواند حجم صادرات را از این طریق دوچندان کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: عمان تجارت ایران بخش خصوصی کشور همسایه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان میلیون دلار حجم مبادلات عمان در سال بخش خصوصی سال ۱۴۰۰ کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان

هند طی سال های اخیر در رقابت با چین حضور اقتصادی، سیاسی و نظامی اش در منطقه خلیج فارس را افزایش داده و از رهگذر ارتقا روابط با عربستان، امارات و عمان خودش را به بازیگری مهم در منطقه خلیج فارس تبدیل کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر هندوستان روابط اقتصادی با کشورهای خلیج فارس را به طور قابل توجهی توسعه داده است، بطوری که کشورهای این منطقه به شریک اول تجاری دهلی نو تبدیل شده اند. در همین زمینه روابط اقتصادی هند با کشور امارات متحده عربی در سال 2023 به 85 میلیارد دلار رسید و این کشور به سومین شریک تجاری هند بعد از آمریکا و چین تبدیل شده و دو کشور قرارداد تجارت آزاد هم در سال گذشته به امضا رسانده اند.

هند همچنین با عربستان هم روابط اقتصادی گسترده ای دارد که علاوه بر صادرات انرژی و پتروشیمی از عربستان و صادرات کالا و اعزام نیروی کار از هند، در زمینه سرمایه گذاری هم رشد قابل توجهی داشته است. نشست سران ریاض و دهلی نو در سال گذشته منجر به انعقاد 20 یادداشت تفاهم شد. در همین راستا، سعودی ها به دنبال سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری در هند هستند که مهمترین پروژه اقتصادی مشترک دو کشور مجموعه پالایشگاهی "السعید" در ساحل غربی هند است.

سومین ایستگاه حضور هندی ها در خلیج فارس عمان است. در حال حاضر مجموع تجارت دو کشور بالغ بر 5 میلیارد می باشد که 3 میلیارد آن صادرات هند و 2 میلیارد دلار هم سهم صادرات عمانی ها است.

در همین زمینه یک مقام آگاه هندی هم به روزنامه العرب خبر داده که هند و عمان قرار است توافق نامه تجاری جدیدی را به امضا برسانند که براساس آن تعرفه ورود کالاهای هندی به عمان و بالعکس طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

نوع نگاه هند به خلیج فارس

هند به خلیج فارس به عنوان گذرگاه اقتصادی و مسیر رسیدن به اروپا می نگرد و از همین رو به دنبال توسعه روابط اقتصادی با کشورهای شورای همکاری است. در این میان باید مدنظر داشت که این روابط صرفا اقتصادی نیست و دهلی نو در زمینه نظامی هم در حال گسترش همکاری ها با کشورهای خلیج فارس است.

همسو با افزایش وابستگی اقتصادی هند به کشورهای عضو  شورای همکاری خلیج فارس،  توسعه مناسبات سیاسی و نظامی میان هند و کشورهای این منطقه نیز قابل توجه بوده است. رزمایش های دریایی و توافقات همکاری و تبادل تجربه نظامی طرفین، بخشی از ابعاد مکتوم و ناگفته این رابطه است.

در این میان چین و پاکستان دو رقیب هند در منطقه خلیج فارس محسوب می شوند و به موازات هم درحال گسترش مراوادات با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند. با توجه به حضور این دو کشور در معادلات خلیج فارس، ابعاد امنیتی هم به حضور هند در خلیج فارس اضافه شده است.

آیا طرح کریدور آمریکایی "هند-غرب آسیا-اروپا" موفق خواهد بود؟مواجهه منطقی ایران با کریدور هندی ـ عربی/ ضرورت احیای امتیازات امنیتی و اقتصادی ذیل معادلات جدید منطقه‌ای

 

این امر نشان می دهد که وابستگی هند به منطقه خلیج فارس، به ویژه بعد از رونمایی از طرح «عرب-مد» به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

براساس طرح مزبور کالاهای هندی می بایست از مسیر خلیج فارس (بندر فجیره امارات) به عربستان، اردن و فلسطین اشغالی (بندر حیفا) برود تا از آنجا به اروپا صادر شود. این شرایط باعث شده تا خلیج فارس به رگ حیاتی هندوستان تبدیل شود و دهلی نو همطراز با کشورهای شبه قاره، نسبت به تحولات خلیج فارس حساسیت نشان دهد.

با این حال، این طرح درحالی هند را به سمت مسیر تازه در ارتباط با جنوب خلیج فارس می‌برد که باید بهاین نکته اشاره کرد که یکی از اهداف مسیر جدید علاوه بر فراهم شدن بستر جدید در روابط هند با کشورهای عربی و در نهایت با رژیم صهیونیستی، دور زدن تنگه باب المندب و کانال سوئز و اجتناب از موانعی است که توسط یمن در مسیر دریایی رژیم صهیونیستی و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین ایجاد شده است.

نکته دیگر این که برای اجرایی شدن اهداف این کریدور، کشورهای عضو این پروژه هزینه تخلیه و بارگیری چندباره در امارات، عربستان و بندر حیفا را باید پرداخت نمایند. این امر منجر به افزایش هزینه و زمان حمل و نقل کالاها می شود. از این رو کارشناسان اعتقاد دارند که این پروژه بیش از آنکه دارای صرفه اقتصادی باشد دارای اهداف سیاسی و ژئوپلتیک است تا برخی از کشورهای دارای تعامل با اسرائیل را از مسیر دیگری به رژیم صهیونیستی پیوند دهد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستاوردسازی تازه؛ تراز تجارت خارجی دولت رئیسی مثبت شد | فایده این کار چیست؟
  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان