Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار سیستان و بلوچستان می‌گوید، بخش‌های خصوصی خراسان‌های جنوبی و رضوی به ویژه صنایع فولاد و سنگ آهن در پروژه انتقال آب عمان به سه‌ استان سرمایه‌گذاری می‌کنند. ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، شورای عالی آب در سندی مصوب کرده 17 استان کشور از آب دریا قضای حاجت کنند، استان‌هایی خشک و بی‌آب که سال‌هاست کارشناسان نسبت به درخط قرمز قرار گرفتن منابع‌شان هشدار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان می‌گویند انتقال آب از دریاهای آزاد راه‌حلی منطقی و علمی برای تامین منابع آبی کشورهای در خطر است؛ داده‌های سازمان ملل هم می‌گوید باآنکه خلیج فارس محدود است اما کشورهای حوزه خلیج روزانه 40 میلیون مترمکعب از آب این دریا را شیرین و برای شرب و صنعت و حتی کشاورزی آنهم نه کشاورزی اقتصادی بلکه کشاورزی استراتژیک و کاشت محصولاتی هم‌چون گندم استفاده می‌کنند.

جزئیات انتقال آب عمان به شرق؛ آیا مکران بی‌‌‌آبی خاور‌نشینان را جبران می‌کند؟+ تصاویریک‌میلیون نفر در سیستان و بلوچستان "آب" ندارند؛ آیا انتقال آب از عمان به نتیجه می‌رسد؟داده‌ها و اطلاعات آماری وزارت نیرو می‌گوید از میان 17 استانی که قرار است با آب دریاها قضای حاجت کنند؛ یزد، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و صدالبته سیستان و بلوچستان وضعیتشان وخیم است و به منابعی آب جدید فورا نیاز دارند. برای مثال داده‌های وزارت نیرو می‌گوید: منابع آبی خراسان رضوی با کسری مخزن یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعبی در سال مواجه هستند و ھم اکنون چا‌ه‌ها و منابع زیرزمینی سھم 80 درصدی در تامین آب آشامیدنی استان شش میلیون و 400 ھزار نفری خراسان رضوی را دارند. خراسان رضوی حتما تا چندسال آینده به منابع آبی جدید برای مصارف خود نیاز دارد.

انتقال آب از تنگه هرمز به استان‌های یزد و کرمان با جدیدت درجریان است و در سفر اخیر رییس جمهور به این دو استان پروژه‌هایی افتتاح شده که چشمشان برای تامین آب به همین انتقال است.

سیستان و بلوچستان درصدر بحران‌داران آبی ایران

انتقال آب عمان هم حالا وارد فاز اجرایی شده است و سیستان و بلوچستان چشم به راه آن؛ وزارت نیرو می‌گوید سیستان و بلوچستان درصدر بحران‌داران آب در ایران است، پایین‌ترین شاخصه دسترسی به آب بهداشتی و آشامیدنی را در ایران دارد و حدود 700 هزار نفر از جمعیت آن عمدتا در روستاها فاقد شبکه آب هستند و سقایی و با تانکر آبرسانی می‌شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان می‌گوید: با توجه به خشکسالی‌ها و باتوجه به این که عمده نیاز آبی منطقه سیستان و زاهدان از رودخانه هیرمند به عنوان منبعی ناپایدار تامین می‌شود و هم‌چنین با توجه به اینکه عمده روستاهای بلوچستان منابع و شبکه آب ندارند و با چاه‌ها و تانکرهای آبرسانی سیار آبرسانی می‌شوند، انتقال آب برای سیستان و بلوچستان ضروری‌ست.

احمدعلی موهبتی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: در طرح انتقال آب عمان 228 میلیون مترمکعب برای سیستان و بلوچستان، 60 میلیون مترمعکب برای خراسان جنوبی و 110 میلیون مترمکعب هم برای خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

وی تاکید می‌کند: با توجه به اینکه دولت برای اجرا پروژه پول و اعتباری ندارد و پروژه توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود، متقاضی خصوصی به علت وجود صنایع فولاد و سنگ آهن خواف در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی‌ست که قدرت مانور بیشتری دارند اما پروژه با همکاری هر استان اجرا خواهد شد.

موهبتی در پاسخ به سوالی درباه برآورد 3.9 میلیارد دلاری مجری پروژه نیز می‌گوید: این برآورد فقط برای انتقال به سیستان و بلوچستان گفته شده که باتوجه به روند تکمیل مطالعات برآورد سرمایه‌گذاری سه استان بیشتر است و با تکمیل مطالعات اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان می‌کند: درحال حاضر یک تکنولوژی شیرین‌ کردن آب بدون آنکه هیچ آبی به دریا برگردد و از پساب هم محصولات باارزش استیصال شود وجود دارد که به صورت پایلوت درحال اجراست و به محض پاسخگو بودنش در مقیاس بزرگ، این تکنولوژی در مقیاس صنعتی و برای انتقال آب عمان اجرا خواهد شد.

گزارش از سید امیرحسین عظیمی

انتهای پیام/395/ ت

R7843/P/S6,65/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۸۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی وزش باد شدید در سیستان و بلوچستان

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح زرد جوی توسط این اداره‌کل، از پیش‌بینی وزش باد شدید برای مناطق شمالی، نوار شرقی و غرب استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، علی ملاشاهی با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح زرد جوی توسط اداره‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان از پیش‌بینی وزش باد شدید برای مناطق شمالی، نوار شرقی و غرب استان خبر داد.

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا استان سیستان و بلوچستان گفت: از صبح پنجشنبه تا شب شنبه 20 تا 22 اردیبهشت‌ماه، وزش باد شدید و گرد و خاک در شمال استان، نوار شرقی و غرب رخ خواهد داد و شدت وزش باد برای پنجشنبه شب و روز جمعه پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: توصیه می‌شود در این مدت به نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در زمان غبار آلود شدن هوا توجه، از سفرهای غیرضروری پرهیز و از پوشش گلخانه‌ها و سقف‌های موقت محافظت شود، همچنین برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم نویدبخش اجرای پروژه‌های شاخص در خراسان جنوبی است
  • پروژه تأمین آب اضطراری سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است
  • گام هایی برای محرومت زدایی/اتمام ۴۲ پروژه جاده ای بین مزارع
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی برای تحقق جهش تولید
  • (ویدئو) آتش گرفتن یک تریلی در سیستان و بلوچستان
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • پیش‌بینی وزش باد شدید در سیستان و بلوچستان
  • لزوم آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاه مسافربری بیرجند
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود