Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@12:13:39 GMT

رشد ۳۶۲ درصدی گردشگران ورودی از عمان به ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۴۲۰۰

رشد ۳۶۲ درصدی گردشگران ورودی از عمان به ایران

علی اصغر مونسان روز سه شنبه در نشست فعالان بخش خصوصی گردشگری ایران و عمان که با حضور وزرای گردشگری دو کشور برگزار شد، گفت: از حضور خود در کشور همسایه، دوست و برادر عمان، ابراز خرسندی می‌کنم و از دعوت شما به این کشور زیبا و مروج صلح و دوستی بسیار سپاس‌گزار هستم.

وی افزود: بی‌تردید یکی از مهم ترین انگیزه ها و محور های این سفر، موضوع مهم گردشگری است چرا که امروزه همگان به ظرفیت های اعجاز انگیز صنعت گردشگری ایمان آورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در واقع در عصری که ابزارها و فناوری ها در صنعت و کشاورزی به طور روزافزونی جایگزین نیروی انسانی می‌شود، صنعت گردشگری پرظرفیت خدماتی و صادراتی جهان می تواند نجات دهنده جوامع از فقر و بیکاری باشد؛ گردشگری تنها صنعت، فارغ از چالش‌های مبتلا به صنایع دیگر است؛ سرعت ایجاد اشتغال بالا، سرمایه‌گذاری کم به ازای هر شغل، فراگیر بودن، توزیع عادلانه ثروت و درآمد از مزایای صنعت گردشگری است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در صدر هیئتی ۶۰ نفره از بخش خصوصی و به منظور توسعه صنعت گردشگری به عمان سفر کرده است.تصریح کرد: برخورداری از ابعاد اقتصادی، اجتماعی و نقش تاثیرگذار در دیپلماسی فرهنگی، صنعت گردشگری را به عرصه‌ای چندوجهی و کارآمد تبدیل کرده است؛ ایجاد اشتغال فراگیر، کاهش فقر و فرصت های برابر در فضای گردشگری امکان پذیر است.

او در ادامه افزود: گردشگری به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان گام های شتابانی را برای احراز جایگاه نخست بر می دارد؛ با اتکا به این صنعت دیگر هیچ کشوری نگران تمام شدن منابع طبیعی و تجدید ناپذیر خود نیست.

مونسان اظهارداشت: گردشگری ایران با وجود تمام مولفه‌های تهدید کننده همچنان به نشاط و مسیر رو به جلو خود ادامه می دهد؛ نه‌تنها در جذب گردشگران بین المللی بلکه در گردشگری داخلی نیز با وجود شرایط سخت اقتصادی شاهد رشد و رونق هستیم، بر اساس اعلام سازمان جهانی جهان‌گردی رتبه دوم رشد گردشگری در جهان را از آن خود کرده‌ایم؛ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد گردشگر ورودی را پشت سر گذاشتیم؛ آمار گردشگران ورودی در نیمه نخست سال جاری با ۴میلیون و ۹۹۸ هزار و ۲۱۵ نفر گردشگر نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشته است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: تنوع شاخه‌های گردشگری بسته‌ای جامع را برای هر سلیقه ای در ایران فراهم کرده است؛ همچنین راه‌اندازی لاین‌های جدید گردشگری و ایجاد و گسترش ترم های جدید گردشگری همچون بوم گردی ها و بوتیک هتل ها به صنعت گردشگری ایران رونق و شتاب بخشیده است.

وی افزود: اجرای ایده شهر گردشگر، تدوین سند توسعه گردشگری کشور، برند ملی گردشگری کشور و برنامه اقدام ملی با مشارکت سازمان جهانی گردشگری از جمله گام‌های تازه ما در گردشگری است. همچنین ۲۴۵۱ پروژه با حجم سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار در کشور در حال اجراست و بیش از ۴۵۰۰ موافقت اصولی صادر شده است؛ حمایت های قانونی از سرمایه گذاران و ارائه تسهیلات برای سرمایه گذاری در این بخش روند مطلوبی را طی می کند. روان سازی فرایند صدور مجوز و کاهش زمان آن موجب تسریع در اجرای پروژه ها شده است و همه چیز نشان از شکوفایی اقتصادی نوظهور در کشورمان در آینده ای نه چندان دور دارد.

بر اساس اعلام روز سه‌شنبه میراث آریا، مونسان با اشاره به اینکه ارتباط عمیق دو کشور را باید در تاریخ دو ملت، دین، فرهنگ و آداب و رسوم مشترک جستجو کرد، اظهار کرد: در روابط با کشورهای دیگر، کشور عمان جایگاهی خاص برای ما دارد؛ ما همواره در جهت گسترش روزافزون رابطه دو کشور و ارائه تسهیلات به اتباع و شهروندان عمانی گام برمی داریم به طوری که لغو روادید برای شهروندان عمانی نشان از اراده دولت جمهوری اسلامی ایران در مسیر آسان سازی امکان سفر است؛ در شش ماهه نخست سال جاری نزدیک به ۴۹ هزار گردشگر ورودی از عمان داشتیم که رشد ۳۶۲ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین ظرفیت های زیادی در کشورمان برای ارائه تسهیلات به گردشگران عمانی داریم و تنوع شاخه‌های گردشگری از جمله نقاط قوت ما در مقایسه با سایر کشورهای منطقه است.

او با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت دریایی برای افزایش مسیرهای دسترسی با هدف کاهش هزینه سفر انجام می شود، اظهار کرد: با مشارکت بخش خصوصی در هر دو کشور امکان تعمیق روابط و ایجاد زمینه‌های تازه در توسعه گردشگری هر دو کشور وجود دارد.

روابط بسیار نزدیک و برادرانه دو کشور ایران و عمان و علاقه مردم دو کشور به همدیگر، ظرفیت بزرگی برای توسعه همکاری های گردشگری میان ایران و عمان است.

علی اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در صدر هیئتی ۶۰ نفره از بخش خصوصی و به منظور توسعه صنعت گردشگری به عمان سفر کرده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی اصغر مونسان وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری عمان مسقط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۴۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان

هند طی سال های اخیر در رقابت با چین حضور اقتصادی، سیاسی و نظامی اش در منطقه خلیج فارس را افزایش داده و از رهگذر ارتقا روابط با عربستان، امارات و عمان خودش را به بازیگری مهم در منطقه خلیج فارس تبدیل کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر هندوستان روابط اقتصادی با کشورهای خلیج فارس را به طور قابل توجهی توسعه داده است، بطوری که کشورهای این منطقه به شریک اول تجاری دهلی نو تبدیل شده اند. در همین زمینه روابط اقتصادی هند با کشور امارات متحده عربی در سال 2023 به 85 میلیارد دلار رسید و این کشور به سومین شریک تجاری هند بعد از آمریکا و چین تبدیل شده و دو کشور قرارداد تجارت آزاد هم در سال گذشته به امضا رسانده اند.

هند همچنین با عربستان هم روابط اقتصادی گسترده ای دارد که علاوه بر صادرات انرژی و پتروشیمی از عربستان و صادرات کالا و اعزام نیروی کار از هند، در زمینه سرمایه گذاری هم رشد قابل توجهی داشته است. نشست سران ریاض و دهلی نو در سال گذشته منجر به انعقاد 20 یادداشت تفاهم شد. در همین راستا، سعودی ها به دنبال سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری در هند هستند که مهمترین پروژه اقتصادی مشترک دو کشور مجموعه پالایشگاهی "السعید" در ساحل غربی هند است.

سومین ایستگاه حضور هندی ها در خلیج فارس عمان است. در حال حاضر مجموع تجارت دو کشور بالغ بر 5 میلیارد می باشد که 3 میلیارد آن صادرات هند و 2 میلیارد دلار هم سهم صادرات عمانی ها است.

در همین زمینه یک مقام آگاه هندی هم به روزنامه العرب خبر داده که هند و عمان قرار است توافق نامه تجاری جدیدی را به امضا برسانند که براساس آن تعرفه ورود کالاهای هندی به عمان و بالعکس طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

نوع نگاه هند به خلیج فارس

هند به خلیج فارس به عنوان گذرگاه اقتصادی و مسیر رسیدن به اروپا می نگرد و از همین رو به دنبال توسعه روابط اقتصادی با کشورهای شورای همکاری است. در این میان باید مدنظر داشت که این روابط صرفا اقتصادی نیست و دهلی نو در زمینه نظامی هم در حال گسترش همکاری ها با کشورهای خلیج فارس است.

همسو با افزایش وابستگی اقتصادی هند به کشورهای عضو  شورای همکاری خلیج فارس،  توسعه مناسبات سیاسی و نظامی میان هند و کشورهای این منطقه نیز قابل توجه بوده است. رزمایش های دریایی و توافقات همکاری و تبادل تجربه نظامی طرفین، بخشی از ابعاد مکتوم و ناگفته این رابطه است.

در این میان چین و پاکستان دو رقیب هند در منطقه خلیج فارس محسوب می شوند و به موازات هم درحال گسترش مراوادات با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند. با توجه به حضور این دو کشور در معادلات خلیج فارس، ابعاد امنیتی هم به حضور هند در خلیج فارس اضافه شده است.

آیا طرح کریدور آمریکایی "هند-غرب آسیا-اروپا" موفق خواهد بود؟مواجهه منطقی ایران با کریدور هندی ـ عربی/ ضرورت احیای امتیازات امنیتی و اقتصادی ذیل معادلات جدید منطقه‌ای

 

این امر نشان می دهد که وابستگی هند به منطقه خلیج فارس، به ویژه بعد از رونمایی از طرح «عرب-مد» به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

براساس طرح مزبور کالاهای هندی می بایست از مسیر خلیج فارس (بندر فجیره امارات) به عربستان، اردن و فلسطین اشغالی (بندر حیفا) برود تا از آنجا به اروپا صادر شود. این شرایط باعث شده تا خلیج فارس به رگ حیاتی هندوستان تبدیل شود و دهلی نو همطراز با کشورهای شبه قاره، نسبت به تحولات خلیج فارس حساسیت نشان دهد.

با این حال، این طرح درحالی هند را به سمت مسیر تازه در ارتباط با جنوب خلیج فارس می‌برد که باید بهاین نکته اشاره کرد که یکی از اهداف مسیر جدید علاوه بر فراهم شدن بستر جدید در روابط هند با کشورهای عربی و در نهایت با رژیم صهیونیستی، دور زدن تنگه باب المندب و کانال سوئز و اجتناب از موانعی است که توسط یمن در مسیر دریایی رژیم صهیونیستی و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین ایجاد شده است.

نکته دیگر این که برای اجرایی شدن اهداف این کریدور، کشورهای عضو این پروژه هزینه تخلیه و بارگیری چندباره در امارات، عربستان و بندر حیفا را باید پرداخت نمایند. این امر منجر به افزایش هزینه و زمان حمل و نقل کالاها می شود. از این رو کارشناسان اعتقاد دارند که این پروژه بیش از آنکه دارای صرفه اقتصادی باشد دارای اهداف سیاسی و ژئوپلتیک است تا برخی از کشورهای دارای تعامل با اسرائیل را از مسیر دیگری به رژیم صهیونیستی پیوند دهد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • ایران مقصدی جذاب برای اندونزیایی‌ها
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست نیست؟
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست قرار دارد؟
  • سراب سفره کوه سلسله
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز محورهای کامیاران با ورود دستگاه قضا
  • رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مورد آخرین تحولات غزه
  • آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ میزبان گردشگران خارجی ۶۳ کشور بوده است
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان