Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشهد - ايرنا - مجري طرح مطالعات شيرين سازي و انتقال آب از درياي عمان به استان هاي مرزي شرق کشور گفت: اجراي بزرگترين طرح انتقال آب از درياي عمان به سه استان شرق کشور توسط بخش خصوصي و با هزينه 150 هزار ميليارد ريال انجام مي شود.

مهندس علي عبداللهي باغ سياهي، يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: طرح انتقال آب از درياي عمان به شرق کشور براي جبران کمبود آب در استانهاي خراسان رضوي، جنوبي و سيستان و بلوچستان پيش بيني شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي بيان کرد: خشکسالي هاي متوالي، کاهش بارندگي، وضعيت بحراني دشت هاي استان، افت شديد سطح آبهاي زيرزميني و لزوم ترميم آبخوان هاي بحراني و افزايش جمعيت، اکنون انتقال بين حوزه اي آب خراسان رضوي و شرق کشور را بيش از هر زمان ديگري ضروري ساخته است.
وي گفت: کسري مخازن آب کشور در مجموع 10.5 ميليارد متر مکعب است که 1.7 ميليارد متر مکعب آن مربوط به سه استان سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي و خراسان رضوي است.
عبداللهي خاطرنشان کرد: اجراي مطالعات طرح انتقال آب از درياي عمان به شرق کشور که اکنون از پيشرفت 70 درصدي برخوردار است به شرکت آب منطقه اي خراسان رضوي واگذار شده که در ابتداي سال آينده اين مطالعات پايان مي يابد.
وي هزينه اجراي مطالعات طرح مزبور را 35 ميليارد ريال عنوان کرد که عمليات اجراي اين طرح پس از پايان طرح مطالعاتي در سال آينده آغاز خواهد شد.
عبداللهي در ادامه گفت: طبق مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از درياي عمان به شرق کشور که مبدا آن درياي عمان و مقصد نهايي آن خراسان رضوي است، حدود يک هزار و 600 کيلومتر پيش بيني شده که اين آب تنها براي آشاميدن و صنعت به مصرف خواهد رسيد.
مجري طرح مطالعات شيرين سازي و انتقال آب از درياي عمان به استان هاي مرزي شرق کشور افزود: براي سال 1420 نياز آبي بخش شرب و صنعت در سه استان مذکور يک ميليارد و 750 ميليون متر مکعب پيش بيني شده است که حجم آب توليدي اين استانها در شرايط موجود تنها 900 ميليون متر مکعب است.
وي بيان کرد: طبق تمهيدات صورت گرفته اين طرح در سه مرحله انجام مي شود که اجراي کل طرح با تامين اعتبارات مربوطه حدود هفت سال به طول مي انجامد و شيرين سازي آب با همکاري شرکت طوس آب و مشاور هلندي (witteveen bos) در مبدا صورت مي گيرد.
وي با اشاره به نقش بخش خصوصي در تامين اعتبارات طرح بزرگ انتقال آب از درياي عمان به شرق کشور بيان کرد: اين طرح در قالب شرکت پروژه با همکاري نهادهاي آستان قدس رضوي، قرارگاه خاتم الانبيا، شرکت سنگان خواف، شرکت هاي پتروشيمي در شهرهاي قاين، بيرجند و چابهار، فراسان شيراز و شرکت مپحا (شرکت هاي پتروشيمي در سيستان و بلوچستان و کارخانه فولاد در خراسان جنوبي) انجام مي شود.
خراسان رضوي يکي از بحراني ترين استان هاي کشور به لحاظ افت آبهاي زيرزميني است به طوري که منابع زيرزميني اين خطه با کسري مخزن يک ميليارد و 200 ميليون مترمکعبي در سال مواجه است.
هم اکنون چاهها و منابع زيرزميني سهم 80 درصدي را در تامين آب آشاميدني استان خراسان رضوي با جمعيت 6.2 ميليون نفري دارند.
خبرنگار:مريم انجيدني**انتشار دهنده:علي اصغر ايزدي
3037/5132
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۵۹۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه در نشست مشترک با نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان، معاونین استانداران خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان و جمعی از بازیگران مرز، ضمن بیان اینکه تقویت زیرساخت‌های شرق کشور در ریل و جاده حتما در ارتباط ما با افغانستان موثر خواهد بود، اظهار کرد: اگر زیرساخت‌های شرق کشور را بتوانیم در دستور کار مشترک بگذاریم، سبب افزایش همکاری‌ها خواهد شد.

استاندار خراسان رضوی گفت: اگر بتوانیم عقبه ترانزیت در شرق کشور و استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان درست بکنیم، در تعامل فی مابین و در تنظیم نقش‌ها تاثیر خواهد داشت و بسیار کیفیت خواهد بخشید.

وی بیان کرد: خراسان رضوی می‌تواند به دلایل مختلف از جمله ظرفیت تولید بالا، به عنوان پیشانی اجرای سیاست‌های کشور در مورد افغانستان در نظر گرفته شود.

نظری افزود: تلاش ما در طول عمر دولت در استان این بوده است که در وهله اول هماهنگی‌های لازم فی مابین ایران و افغانستان در مرز دوغارون بوجود بیاید.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: در سالم‌سازی‌ها، ارتقاء شرایط کیفی و کمیت‌ها، تغییرات خوبی اتفاق افتاده است. لذا مسائل رو به پیشرفت است که همینطور هم ادامه خواهد داشت.

لازم به ذکر است؛ در این نشست با حضور حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان از فرماندار شهرستان تایباد به جهت تسهیل در افزایش تردد ناوگان حمل و نقل تقدیر شد.

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی
  • تسهیل در مرزها به افزایش صادرات به افغانستان منجر می‌شود
  • پارک علم و فناوری خراسان رضوی، قطب انرژی شرکت‌های فناور کشور
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • رونمایی از نشریه منش استادی با محوریت اساتید قرآنی درمشهد
  • کرمان و خراسان رضوی فاتح وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان کشور
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • زنگ خطر کاهش ولادت در خراسان رضوی به صدا در آمد
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲